Ciasteczka kruche z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij
Ciasteczka kruche z brzoskwiniami

Składniki

75 gramów

100 gramów

2 łyżki

9 sztuk

1 sztuka

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto szybko zagniatamy, wkładamy na godzinę do zamrażalnika.

Krok 2

Wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy, wycinamy 9 kółek (najlepiej robić to szklanką), w każdy tak przygotowany krążek wkładamy połówkę brzoskwini.

Krok 3

Pieczemy do zarumienienia, wystudzone posypujemy grubym cukrem.

Krok 4

Ciasteczka zachowują świeżość do 4 dni, ale muszą być przechowywane w lodówce i przykryte folią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka kruche z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka kruche z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka kruche z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka kruche z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka kruche z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka kruche z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka kruche z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej