Ciasteczka ryżowo-kokosowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

1 szklanka

4 łyżeczki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Torebkę suchego kleiku ryżowego wymieszać z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi, posiekać z Kasią, dodać jaja, cukier, szczyptę soli i zagnieść ciasto.

Krok 2

Następnie odrywać po kawałku ciasta (wielkości orzecha włoskiego), formować kulki i układać je na sporej blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.

Krok 3

W każdej kulce palcem zrobić dołek.

Krok 4

Wstawić ciasteczka do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C i upiec na jasno złoto.

Krok 5

Do każdego wgłębienia włożyć troszkę dżemu lub konfitur i ewentualnie udekorować wisienką lub obraną i pokrojoną w drobną kostkę brzoskwinią.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Upewnij się, że wszystkie użyte składniki są bezglutenowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Ciasteczka ryżowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Ciasteczka ryżowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Ciasteczka ryżowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Ciasteczka ryżowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Ciasteczka ryżowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Ciasteczka ryżowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Ciasteczka ryżowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej