Ciastka z brzoskwiniami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

157

637 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1059 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4428 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

200 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić ciasto.

Ciastka z brzoskwiniami - Krok 1

Krok 2

Rozwałkować ciasto.

Ciastka z brzoskwiniami - Krok 2

Krok 3

Wykrawać szklanką ciasteczka (w kształcie koła). Brzoskwinie pokroić w półksiężyce .

Ciastka z brzoskwiniami - Krok 3

Krok 4

Na każdym ciasteczku ułożyć cząstkę brzoskwini i zawinąć dwa brzegi.

Ciastka z brzoskwiniami - Krok 4

Krok 5

Gotowe układać na blasze, piec w temperaturze 200 stopni na złoty kolor. Upieczone polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Ciastka z brzoskwiniami - Krok 5
9

Opinie o przepisie

  • Filog

    Filog , 28.04.2020

    a jaki serek? np bieluch czy inny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Zalesna

    Bozena Zalesna , 20.03.2020

    Właśnie skaczylam pięć ciasteczka z brzoskwiniami niestety nie było podanego czasu pieczenia ale według mojej próby wyszło 20min w temperaturze 180 C. Poza tym są pyszne. Zwiększyłam obietosc produktów dwo krotnie i wyszło, jedna i pół dużej blachy ta wielka ktura kupuje się z piekarnikiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zoja Lugansk

    Zoja Lugansk , 06.09.2017

    Nie ma jajek i tszyma sie ciasto

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 15.07.2016

    lubie jesc słodkie\

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ella Mi

    Ella Mi , 05.07.2016

    Dodałam 1,2 szklanki cukru i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Lucyna Pardus

    Lucyna Pardus , 03.07.2016

    Pychotka.Własnie zrobilam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Wolniewicz

    Katarzyna Wolniewicz , 30.10.2015

    Totalnie nie słodkie, ładne ale w smaku nijakie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anka Nawrocka

    Anka Nawrocka , 21.10.2015

    apetyczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciastka z brzoskwiniamiCiastka z brzoskwiniami

Proste, ale efektowne ciasteczka z brzoskwiniami sprawdzą się doskonale jako wypiek na przyjęcie lub świąteczny stół. Na dodatek, do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku podstawowych produktów. Składniki ciasta: mąkę, kostkę do pieczenia, cukier i biały ser połącz i zagnieć z nich gładkie, jednolite ciasto. Następnie rozwałkuj je na niezbyt gruby placek i za pomocą szklanki lub foremki wykrawaj kółeczka. Do ciasteczek możesz użyć zarówno świeżych brzoskwiń, jak i tych w syropie. Jeśli zdecydujesz się na pierwszą opcję, obierz owoce ze skórki, a jeśli na drugą – pamiętaj, by dokładnie odsączyć je ze słodkiej zalewy. Brzoskwinie pokrój w półksiężyce i umieszczaj na krążkach z ciasta, po czym zawiń brzegi tak, aby przykryć owoc. Gotowe ciastka układaj na wyłożonej pergaminem blaszce i piecz na złoty kolor. Po wyjęciu z piekarnika i przestudzeniu, możesz je polukrować lub oprószyć cukrem pudrem. Przygotuj smaczny wypiek z naszym sprawdzonym przepisem na brzoskwiniowe ciasteczka. Miłego pieczenia!