Ciasto agrestowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

15 dekagramów

15 dekagramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 opakowania

500 mililitrów

2 łyżeczki

2 łyżki

2 opakowania

3 opakowania

polewa:

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka z cukrem, cukrem waniliowym ubić. Pod koniec dodać przesianą przez sito mąkę i proszek do pieczenia.

Krok 2

Blachę wysmarować Kasią i wyłożyć papierem. Wylać ciasto i piec przez ok. 20 minut w temperaturze 170 stopni.

Krok 3

Pozostawić ciasto, aż ostygnie.

Krok 4

Owoce dać na sitko, a na soku z kompotu ugotować budynie.

Krok 5

Do gorącego budyniu dodać owoce agrestu i delikatnie mieszać, aby owoce pozostały całe.

Krok 6

Masę agrestową wyłożyć na biszkopt i pozostawić do ostygnięcia.

Krok 7

Śmietanę ubić, pod koniec dodać cukier puder i żelatynę. Śmietanę nałożyć na masę agrestową.

Krok 8

Na górę układać herbatniki pepitki jeden obok drugiego.

Krok 9

Z cukru pudru i soku z cytryny zrobić lukier i polać petitki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto agrestowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto agrestowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto agrestowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto agrestowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto agrestowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto agrestowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto agrestowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto z morelami i bezą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej