Ciasto budyniowo-jabłkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

3 sztuki

3 łyżki

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżka

3 opakowania

1 litr

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Budynie ugotować w jednym litrze mleka, wyrobić ciasto, podzielić na dwie części i rozwałkować.

Krok 2

Na jedną położyć obrane i pokrojone jabłka i zalać gorącym budyniem, na to położyć drugą połowę ciasta.

1

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Pokrzywa

    Katarzyna Pokrzywa, 12.12.2016

    Zrobiłam i wyszedł rewelacyjny! Dokładnie jak na zdjęciu :) Ciasto zrobiłam jak kruche (nie wiem czy tak miało być - posiekałam margarynę z mąką i wymieszałam z resztą), upiekłam w formie 25 X 35 cm a po upieczeniu zostawiłam na całą noc i rano ciasto zrobiło się miękkie, kruche i przepyszne. Wspaniały przepis, dziękuję :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka zakopiańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej