Ciasto czekoladowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

27

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.75 szklanki

0.75 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

1.5 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszać przesianą mąkę, kakao, sodę, proszek, sól, cukier.

Krok 2

W osobnym naczyniu wymieszać maślankę, jaja, olej, po czym przelać do masy w misce i wymieszać.

Krok 3

Wlać napar kawy i wszystko bardzo starannie wymieszać. przełożyć powstałe ciasto do natłuszczonej tortownicy.

Krok 4

Upieczone i wystudzone ciasto polać polewą. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej