Ciasto kruche ze śliwkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

15

35 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

4 łyżki

5 sztuk

1 opakowanie

3 łyżki

1 kilogram

5 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sliwki przekrawamy na pol wyjmujemy pestke.

Krok 2

Make Kasię cukier zoltka i proszek do pieczenia mieszamy odlozyc troche na posypke na gore ciasta.

Krok 3

Ciasto rozkladamy do formy i ukladamy sliwki brzuszkiem do dolu.

Krok 4

Piana: Białka ubijamy na sztywno i dodajemy szklanke cukru dalej ucierajac dodajemy kisiel czerwony i wykladamy na sliwki.

Krok 5

Na gorze scieramy pozostale cisto na posypke. Pieczemy ok. 45 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej