Ciasto Makowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 szklanka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

250 gramów

50 gramów

50 gramów

5 sztuk

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodając żółtka.

Krok 2

Mąkę z proszkiem przesiać na masę, wysypać mak, utrzeć.

Krok 3

Dodać bakalie, aromat oraz pianę z białek, delikatnie wymieszać.

Krok 4

Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować Kasią.

Krok 5

Ciasto wyłożyć do blaszki. Piec w temp. 180 C przez ok 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej