Ciasto Marchewkowe z Miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto Marchewkowe z Miodem

Autor: Aleksandra Domańska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 sztuki

200 gramów

0.5 kilograma

1.5 łyżeczki

4 szklanki

1.5 łyżeczki

4 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiewam mąkę i dodaję do niej cukier trzcinowy, cynamon, sodę oczyszczoną, wlewam olej i wbijam jajka. Dokładnie mieszam.

Krok 2

Ucieram marchewkę na drobnych oczkach i dodaję ją do ciasta razem z płatkami migdałów i rodzynkami. Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszam. Ciasto jest wodniste i dość rzadkie.

Krok 3

Tak powstałą masę wlewam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego na 190 stopni C piekarnika - pieczę 60 min.

Krok 4

Kiedy ciasto już ostygnie, posypuję je cukrem pudrem i posypuję płatkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej