Ciasto Marchewkowe z Miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto Marchewkowe z Miodem

Autor: Aleksandra Domańska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 sztuki

200 gramów

0.5 kilograma

1.5 łyżeczki

4 szklanki

1.5 łyżeczki

4 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiewam mąkę i dodaję do niej cukier trzcinowy, cynamon, sodę oczyszczoną, wlewam olej i wbijam jajka. Dokładnie mieszam.

Krok 2

Ucieram marchewkę na drobnych oczkach i dodaję ją do ciasta razem z płatkami migdałów i rodzynkami. Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszam. Ciasto jest wodniste i dość rzadkie.

Krok 3

Tak powstałą masę wlewam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego na 190 stopni C piekarnika - pieczę 60 min.

Krok 4

Kiedy ciasto już ostygnie, posypuję je cukrem pudrem i posypuję płatkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto Marchewkowe z Miodem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej