Ciasto porzeczkowe z kokosem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

150 gramów

400 gramów

150 gramów

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

posypka:

50 gramów

1 opakowanie

100 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia.

Krok 2

Dodać Kasię i jajko. Wyrobić ciasto.

Krok 3

Natłuścić formę o wymiarach 20 na 30 cm i wyklepać ją ciastem.

Krok 4

Porzeczki ułożyć na cieście.

Krok 5

Przygotować posypkę: zalać rozpuszczona Kasią cukier, wiórki oraz cukier waniliowy. Wymieszać i pokryć ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto porzeczkowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto porzeczkowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto porzeczkowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto porzeczkowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto porzeczkowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto porzeczkowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto porzeczkowe z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej