Ciasto wiśniowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

0.5 łyżeczki

2 opakowania

1

2 opakowania

3 sztuki

1 opakowanie

20 dekagramów

0.75 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy zmieszać z cukrem, jajkami i proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Masa: Wiśnie zasypać cukrem i zagotować z sokiem, jeśli mało soku, dodać 1/2 szklanki wody.

Krok 3

Budyń rozrobić w 1/2 szklanki soku lub wody i wlać do wrzących wiśni, mieszając chwilę gotować.

Krok 4

Na wystudzone ciasto nałożyć wystudzone wiśnie.

Krok 5

Śmietana: Śmietanę ubić, dodając pod koniec cukier waniliowy rozmieszany z fix-em.

Krok 6

Nałożyć na wiśnie. Ciasto przed jedzeniem można polać adwokatem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej