Ciasto wiśniowo - migdałowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

37 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

20 dekagramów

1 opakowanie

1 szczypta

30 dekagramów

4 sztuki

1 opakowanie

3 łyżeczki

2 łyżki

10 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiśnie wydrylować, Kasię utrzeć mikserem, dodając cukier, sól, cukier waniliowy, jaja, budyń w proszku, proszek do pieczenia, mąkę oraz mleko.

Krok 2

Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy i wyrównać powierzchnię.

Krok 3

Ułożyć na nim wiśnie, posypać migdałami i cukrem. Można podawać z bitą śmietaną :):):)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto wiśniowo - migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto wiśniowo - migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto wiśniowo - migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto wiśniowo - migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto wiśniowo - migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto wiśniowo - migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto wiśniowo - migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej