Ciasto z białek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

6 sztuk

0.75 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy na sztywno, następnie cały czas miksując dodajemy cukier oraz cukier waniliowy.

Krok 2

Miksujemy do momentu, aż cukier się rozpuści.

Krok 3

Następnie dodajemy mak, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczoną i przestudzoną Kasię.

Krok 4

Całość dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem na małych obrotach, aby składniki się ładnie połączyły.

Krok 5

Ciasto wylewamy w jedną dłuższą lub w dwie małe keksówki.

Krok 6

Pieczemy w temp. 180*C około 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z białek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej