Ciasto z budyniem bardzo łatwe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

7

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 opakowania

3.5 szklanki

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać.

Krok 2

Na końcu dodać sparzoną, otartą skórkę z cytryny i obydwie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Blaszkę o wymiarach 28x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.

Krok 4

Piec w 180º C 25-30 min. (do suchego patyczka).

Krok 5

Budyń rozrobić w 1/2 szklanki mleka, ugotować z 3 szklankami mleka, do gorącego wsypać suche galaretki, dobrze wymieszać, żeby się rozpuściły.

Krok 6

Masę wylać na ciasto, wstawić do lodówki, gdy zastygnie - polać ulubioną polewą. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej