Ciasto z budyniem bardzo łatwe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 opakowania

3.5 szklanki

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać.

Krok 2

Na końcu dodać sparzoną, otartą skórkę z cytryny i obydwie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Blaszkę o wymiarach 28x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.

Krok 4

Piec w 180º C 25-30 min. (do suchego patyczka).

Krok 5

Budyń rozrobić w 1/2 szklanki mleka, ugotować z 3 szklankami mleka, do gorącego wsypać suche galaretki, dobrze wymieszać, żeby się rozpuściły.

Krok 6

Masę wylać na ciasto, wstawić do lodówki, gdy zastygnie - polać ulubioną polewą. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z budyniem bardzo łatwe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Fale Dunaju
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

trudne

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej