Ciasto z jagodowym kremem jogurtowym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij
Ciasto z jagodowym kremem jogurtowym

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

krem:

0.5 litra

1 opakowanie

0.5 litra

10 łyżek

6 łyżeczek

1

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mikserem ubić jajka, dodać cukier i ucierać do czasu, aż masa stanie się biała i puszysta.

Krok 2

Dodać cukier wanilinowy.

Krok 3

Nie przerywając ubijania, wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 4

Wysmarować formę Kasią, wysypać bułką.

Krok 5

Ciasto przełożyć do formy i wyrównać.

Krok 6

Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 40 minut lub do czasu, aż biszkopt ładnie się zarumieni, a patyczek wkłuty do wewnątrz będzie suchy.

Krok 7

Ubić śmietanę z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.

Krok 8

Dodać rozpuszczoną stygnącą żelatynę.

Krok 9

Delikatnie wymieszać z jagodami.

Krok 10

Wyłożyć na wystudzony biszkopt.

Krok 11

Włożyć do lodówki.

Krok 12

Przygotować galaretkę, a gdy będzie już zimna, wylać na krem jogurtowo-owocowy.

Krok 13

Po zastygnięciu, kroić i smakować :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z jagodowym kremem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z jagodowym kremem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z jagodowym kremem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z jagodowym kremem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z jagodowym kremem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z jagodowym kremem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z jagodowym kremem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej