ciasto z kefirem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

803

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

7 sztuk

1 opakowanie

1 szklanka

2 szklanki

3 łyżeczki

kruszonka:

1 szklanka

0.5 opakowania

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksować z cukrami, następnie cały czas ucierając dodać rozpuszczoną i przestudzoną Kasię.

Krok 2

Następnie dodać kefir (można zastąpić maślanką), później dołączyć mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, na wierzch ułożyć maliny, posypać kruszonką.

Krok 3

Piec 40 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasto z kefirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasto z kefirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasto z kefirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasto z kefirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasto z kefirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasto z kefirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasto z kefirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej