Ciasto z połówkami jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z połówkami jabłek

Autor: Julita Dobkiewicz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

2 kilogramy

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki zagnieść, podzielić na dwie części

Krok 2

Jedną część ciasta położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać troszkę ciasto bułką tartą

Krok 3

na to połówki jabłek obranych i wydrążonych, wydrążeniem do dołu.( można posypać jabłka cynamonem wg upodobań)

Krok 4

Wszystko przykryć drugą połową ciasta.

Krok 5

Piec 30-40 minut( do suchego patyczka) w temp.180st.forma 25x36cm

Krok 6

Ciepły placek polać polewą z 1 łyżki śmietany kwaśnej 18% i 1szkl. cukru pudru.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej