
Składniki
3 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
2 kilogramy
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki zagnieść, podzielić na dwie części
Krok 2
Jedną część ciasta położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać troszkę ciasto bułką tartą
Krok 3
na to połówki jabłek obranych i wydrążonych, wydrążeniem do dołu.( można posypać jabłka cynamonem wg upodobań)
Krok 4
Wszystko przykryć drugą połową ciasta.
Krok 5
Piec 30-40 minut( do suchego patyczka) w temp.180st.forma 25x36cm
Krok 6
Ciepły placek polać polewą z 1 łyżki śmietany kwaśnej 18% i 1szkl. cukru pudru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej