Ciasto z połówkami jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z połówkami jabłek

Autor: Julita Dobkiewicz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

2 kilogramy

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki zagnieść, podzielić na dwie części

Krok 2

Jedną część ciasta położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać troszkę ciasto bułką tartą

Krok 3

na to połówki jabłek obranych i wydrążonych, wydrążeniem do dołu.( można posypać jabłka cynamonem wg upodobań)

Krok 4

Wszystko przykryć drugą połową ciasta.

Krok 5

Piec 30-40 minut( do suchego patyczka) w temp.180st.forma 25x36cm

Krok 6

Ciepły placek polać polewą z 1 łyżki śmietany kwaśnej 18% i 1szkl. cukru pudru.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej