
Składniki
3 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
2 kilogramy
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki zagnieść, podzielić na dwie części
Krok 2
Jedną część ciasta położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać troszkę ciasto bułką tartą
Krok 3
na to połówki jabłek obranych i wydrążonych, wydrążeniem do dołu.( można posypać jabłka cynamonem wg upodobań)
Krok 4
Wszystko przykryć drugą połową ciasta.
Krok 5
Piec 30-40 minut( do suchego patyczka) w temp.180st.forma 25x36cm
Krok 6
Ciepły placek polać polewą z 1 łyżki śmietany kwaśnej 18% i 1szkl. cukru pudru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej