
Składniki
3 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
2 kilogramy
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki zagnieść, podzielić na dwie części
Krok 2
Jedną część ciasta położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać troszkę ciasto bułką tartą
Krok 3
na to połówki jabłek obranych i wydrążonych, wydrążeniem do dołu.( można posypać jabłka cynamonem wg upodobań)
Krok 4
Wszystko przykryć drugą połową ciasta.
Krok 5
Piec 30-40 minut( do suchego patyczka) w temp.180st.forma 25x36cm
Krok 6
Ciepły placek polać polewą z 1 łyżki śmietany kwaśnej 18% i 1szkl. cukru pudru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej