Ciasto z połówkami jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z połówkami jabłek

Autor: Julita Dobkiewicz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

2 kilogramy

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki zagnieść, podzielić na dwie części

Krok 2

Jedną część ciasta położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać troszkę ciasto bułką tartą

Krok 3

na to połówki jabłek obranych i wydrążonych, wydrążeniem do dołu.( można posypać jabłka cynamonem wg upodobań)

Krok 4

Wszystko przykryć drugą połową ciasta.

Krok 5

Piec 30-40 minut( do suchego patyczka) w temp.180st.forma 25x36cm

Krok 6

Ciepły placek polać polewą z 1 łyżki śmietany kwaśnej 18% i 1szkl. cukru pudru.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej