Ciasto z rabarbarem i masą serową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z rabarbarem i masą serową

Autor: Joanna Szulc

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

190 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

250 gramów

2 łyżeczki

400 gramów

300 gramów

1.5 opakowania

80 gramów

1 opakowanie

800 gramów

100 gramów

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym. Kolejno dodajemy po jednym jajku za każdym razem miksując. Mieszamy aż składniki się połączą. W osobnej misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia i mieszamy z masą jajeczną do połączenia składników. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach ok. 35×23 cm.

Krok 2

Twaróg ucieramy ze śmietanką kremówką, budyniem w proszku i cukrem na jednolitą masę. Rabarbar należy obrać, pokroić w 1 cm kawałki i oprószyć cukrem waniliowym. Odstawiamy na kilka minut.

Krok 3

Składniki na kruszonkę zagniatamy palcami do powstania kruszonki. Schładzamy na czas wykończenia ciasta. Na wcześniej wyłożone na blaszkę ciasto wylewamy masę serową, następnie wysypujemy rabarbar. Całość posypujemy kruszonką.

Krok 4

Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 185 C i pieczemy przez ok. 60 minut Gotowe i ostudzone posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z rabarbarem i masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z rabarbarem i masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z rabarbarem i masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z rabarbarem i masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z rabarbarem i masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z rabarbarem i masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z rabarbarem i masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z rabarbarem i masą serową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej