
Składniki
200 gramów
190 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
250 gramów
2 łyżeczki
400 gramów
300 gramów
1.5 opakowania
80 gramów
1 opakowanie
800 gramów
100 gramów
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym. Kolejno dodajemy po jednym jajku za każdym razem miksując. Mieszamy aż składniki się połączą. W osobnej misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia i mieszamy z masą jajeczną do połączenia składników. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach ok. 35×23 cm.
Krok 2
Twaróg ucieramy ze śmietanką kremówką, budyniem w proszku i cukrem na jednolitą masę. Rabarbar należy obrać, pokroić w 1 cm kawałki i oprószyć cukrem waniliowym. Odstawiamy na kilka minut.
Krok 3
Składniki na kruszonkę zagniatamy palcami do powstania kruszonki. Schładzamy na czas wykończenia ciasta. Na wcześniej wyłożone na blaszkę ciasto wylewamy masę serową, następnie wysypujemy rabarbar. Całość posypujemy kruszonką.
Krok 4
Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 185 C i pieczemy przez ok. 60 minut Gotowe i ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej