
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
500 gramów
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cukinię umyj i pokrój w plastry, cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę.
Krok 3
Wszystkie składniki połącz i wymieszaj.
Krok 4
Rozgrzej masło i wrzuć rozdrobnione warzywa. Duś przez chwilę, po czym dopraw solą, pieprzem i chili. Duś do czasu, gdy warzywa staną się miękkie.
Krok 5
Pod koniec duszenia dodaj osączoną z zalewy kukurydzę. Podawaj z placuszkami kukurydzianymi lub ryżem ugotowanym na sypko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej