Cukinia po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

500 gramów

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cukinię umyj i pokrój w plastry, cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę.

Krok 3

Wszystkie składniki połącz i wymieszaj.

Krok 4

Rozgrzej masło i wrzuć rozdrobnione warzywa. Duś przez chwilę, po czym dopraw solą, pieprzem i chili. Duś do czasu, gdy warzywa staną się miękkie.

Krok 5

Pod koniec duszenia dodaj osączoną z zalewy kukurydzę. Podawaj z placuszkami kukurydzianymi lub ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie sajgonki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

średnie

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej