
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
500 gramów
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cukinię umyj i pokrój w plastry, cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę.
Krok 3
Wszystkie składniki połącz i wymieszaj.
Krok 4
Rozgrzej masło i wrzuć rozdrobnione warzywa. Duś przez chwilę, po czym dopraw solą, pieprzem i chili. Duś do czasu, gdy warzywa staną się miękkie.
Krok 5
Pod koniec duszenia dodaj osączoną z zalewy kukurydzę. Podawaj z placuszkami kukurydzianymi lub ryżem ugotowanym na sypko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej