
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
500 gramów
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cukinię umyj i pokrój w plastry, cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę.
Krok 3
Wszystkie składniki połącz i wymieszaj.
Krok 4
Rozgrzej masło i wrzuć rozdrobnione warzywa. Duś przez chwilę, po czym dopraw solą, pieprzem i chili. Duś do czasu, gdy warzywa staną się miękkie.
Krok 5
Pod koniec duszenia dodaj osączoną z zalewy kukurydzę. Podawaj z placuszkami kukurydzianymi lub ryżem ugotowanym na sypko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej