Cukinia po tunezyjsku na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia po tunezyjsku na ostro

Autor: MAMBA

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię należy umyć a następnie pokroić w dość grube plastry. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem, następnie obsypać wszystkimi przyprawami z dwóch stron.

Krok 2

Tunezyjską oliwę z oliwek o smaku ostrej papryki oblać obficie wszystkie plastry, Wstawić do piekarnika rozgrzanego do ok, 180 stopni , piec około 20 min, można od czasu do czasu obrócić plastry, aby zarumieniły się z dwóch stron, ale nie jest to konieczne.

Krok 3

Istotne jest dodanie dobrej oliwy i zbilansowanie odpowiednie przypraw, Doskonały dodatek do mięs, ale i świetna przekąska. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej