Cukinia po tunezyjsku na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia po tunezyjsku na ostro

Autor: MAMBA

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię należy umyć a następnie pokroić w dość grube plastry. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem, następnie obsypać wszystkimi przyprawami z dwóch stron.

Krok 2

Tunezyjską oliwę z oliwek o smaku ostrej papryki oblać obficie wszystkie plastry, Wstawić do piekarnika rozgrzanego do ok, 180 stopni , piec około 20 min, można od czasu do czasu obrócić plastry, aby zarumieniły się z dwóch stron, ale nie jest to konieczne.

Krok 3

Istotne jest dodanie dobrej oliwy i zbilansowanie odpowiednie przypraw, Doskonały dodatek do mięs, ale i świetna przekąska. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pijany kokos
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej