Cukinia po tunezyjsku na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia po tunezyjsku na ostro

Autor: MAMBA

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię należy umyć a następnie pokroić w dość grube plastry. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem, następnie obsypać wszystkimi przyprawami z dwóch stron.

Krok 2

Tunezyjską oliwę z oliwek o smaku ostrej papryki oblać obficie wszystkie plastry, Wstawić do piekarnika rozgrzanego do ok, 180 stopni , piec około 20 min, można od czasu do czasu obrócić plastry, aby zarumieniły się z dwóch stron, ale nie jest to konieczne.

Krok 3

Istotne jest dodanie dobrej oliwy i zbilansowanie odpowiednie przypraw, Doskonały dodatek do mięs, ale i świetna przekąska. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej