Cukinia po tunezyjsku na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia po tunezyjsku na ostro

Autor: MAMBA

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię należy umyć a następnie pokroić w dość grube plastry. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem, następnie obsypać wszystkimi przyprawami z dwóch stron.

Krok 2

Tunezyjską oliwę z oliwek o smaku ostrej papryki oblać obficie wszystkie plastry, Wstawić do piekarnika rozgrzanego do ok, 180 stopni , piec około 20 min, można od czasu do czasu obrócić plastry, aby zarumieniły się z dwóch stron, ale nie jest to konieczne.

Krok 3

Istotne jest dodanie dobrej oliwy i zbilansowanie odpowiednie przypraw, Doskonały dodatek do mięs, ale i świetna przekąska. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia po tunezyjsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej