Cukinia z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

500 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Posiekaj drobno czosnek podsmaż na oliwie, dodaj boczek i pokrojone w kostkę cukinie.

Krok 3

Podsmaż do momentu, aż cukinia się zeszkli.

Krok 4

Dopraw sola, pieprzem i pastą sezamową i świeżymi ziołami.

Krok 5

Wyłóż makaron na talerze i na wierzch dodaj cukinię. Ewentualnie możesz posypać całość startym żółtym serem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej