
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
500 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
Posiekaj drobno czosnek podsmaż na oliwie, dodaj boczek i pokrojone w kostkę cukinie.
Krok 3
Podsmaż do momentu, aż cukinia się zeszkli.
Krok 4
Dopraw sola, pieprzem i pastą sezamową i świeżymi ziołami.
Krok 5
Wyłóż makaron na talerze i na wierzch dodaj cukinię. Ewentualnie możesz posypać całość startym żółtym serem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej