Czekolada kryzysowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekolada kryzysowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

2 szklanki

1 gram

1 szklanka

50 dekagramów

25 dekagramów

1 garść

1 garść

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek do szklanki letniej przegotowanej wody dodać cukier i cukier waniliowy i wymieszać, dodać do tego margarynę oraz szczyptę soli , przez cały czas mieszać na małym ogniu do powstania masy. Potem mleko w proszku przesiać z kakao, następnie, podgrzewać i cały czas mieszać, dodać do tego margarynę z dodatkami. Masa musi być jednolita. Na koniec dodać rodzynki i posiekane orzechy oraz pokruszone herbatniki, wszystko razem wymieszać. Blachę należy wysmarować margaryną i wlać do niej masę. Czekoladę przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Czekolada musi porządnie zastygnąć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej