Czekolada kryzysowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekolada kryzysowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

2 szklanki

1 gram

1 szklanka

50 dekagramów

25 dekagramów

1 garść

1 garść

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek do szklanki letniej przegotowanej wody dodać cukier i cukier waniliowy i wymieszać, dodać do tego margarynę oraz szczyptę soli , przez cały czas mieszać na małym ogniu do powstania masy. Potem mleko w proszku przesiać z kakao, następnie, podgrzewać i cały czas mieszać, dodać do tego margarynę z dodatkami. Masa musi być jednolita. Na koniec dodać rodzynki i posiekane orzechy oraz pokruszone herbatniki, wszystko razem wymieszać. Blachę należy wysmarować margaryną i wlać do niej masę. Czekoladę przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Czekolada musi porządnie zastygnąć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej