Czekolada kryzysowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekolada kryzysowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

2 szklanki

1 gram

1 szklanka

50 dekagramów

25 dekagramów

1 garść

1 garść

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek do szklanki letniej przegotowanej wody dodać cukier i cukier waniliowy i wymieszać, dodać do tego margarynę oraz szczyptę soli , przez cały czas mieszać na małym ogniu do powstania masy. Potem mleko w proszku przesiać z kakao, następnie, podgrzewać i cały czas mieszać, dodać do tego margarynę z dodatkami. Masa musi być jednolita. Na koniec dodać rodzynki i posiekane orzechy oraz pokruszone herbatniki, wszystko razem wymieszać. Blachę należy wysmarować margaryną i wlać do niej masę. Czekoladę przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Czekolada musi porządnie zastygnąć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej