Czekolada kryzysowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekolada kryzysowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

2 szklanki

1 gram

1 szklanka

50 dekagramów

25 dekagramów

1 garść

1 garść

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek do szklanki letniej przegotowanej wody dodać cukier i cukier waniliowy i wymieszać, dodać do tego margarynę oraz szczyptę soli , przez cały czas mieszać na małym ogniu do powstania masy. Potem mleko w proszku przesiać z kakao, następnie, podgrzewać i cały czas mieszać, dodać do tego margarynę z dodatkami. Masa musi być jednolita. Na koniec dodać rodzynki i posiekane orzechy oraz pokruszone herbatniki, wszystko razem wymieszać. Blachę należy wysmarować margaryną i wlać do niej masę. Czekoladę przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Czekolada musi porządnie zastygnąć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekolada kryzysowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kaczka po pekińsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej