Czekolada z mleka w proszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekolada z mleka w proszku

Autor: mała gastronomia

ratingratingratingratingrating

3

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

0.5 szklanki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę margaryny, cukier i wodę zagotować .

Krok 2

Po zagotowaniu dodajemy 0,5 kg mleka w proszku mieszając intensywnie.

Krok 3

Na koniec dodajemy np. orzechy, rodzynki. Ja osobiście dodaję pokruszone herbatniki i wychodzi super :) Czekolada jest biała. Naprawdę smaczna polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekolada z mleka w proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekolada z mleka w proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekolada z mleka w proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekolada z mleka w proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekolada z mleka w proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekolada z mleka w proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekolada z mleka w proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej