Czekoladowa babka

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

122

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 opakowanie

1 puszka

0.5 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stopić masło z czekoladą, ostudzić.

Krok 2

Utrzeć jajka z cukrem, dodać mąkę, proszek, kakao, dobrze połączyć, na koniec dodać ostudzoną masę czekoladowo-maślaną oraz wiśnie.

Krok 3

Blaszkę natrzeć tłuszczem, posypać bułką tartą, wlać masę zapiekać ok. 40 min. w 180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej