Czekoladowa tarta z lodami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

21

522 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

220 osób wydrukowało

Pobierz pdf

624 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

100 gramów

170 gramów

80 gramów

1 sztuka

1 szczypta

masa czekoladowa:

200 mililitrów

200 gramów

25 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj mikserem. Ciasto wyłóż na stół, uformuj z niego kulkę i odłóż na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Schłodzonym ciastem wylep formę do tarty o średnicy 23 cm i piecz w 180 °C około 15 minut.

Krok 3

Śmietankę zagotuj w rondelku. Dodaj czekoladę oraz Kasię i mieszaj, aż masa będzie gładka.

Krok 4

Masę lekko przestudź, wymieszaj z likierem i wylej na ciasto, które następnie odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 5

Gotową tartę pokrój na kawałki, posyp wiórkami czekolady i podawaj z lodami Carte d'Or o smaku tiramisu.

Moje Ciasto

Dobra rada:

Okazja: Czas na ciasto i lody

1

Opinie o przepisie

  • Propharma24.pl

    Propharma24.pl, 20.04.2016

    Obłędna <3

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowa tarta z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowa tarta z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowa tarta z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowa tarta z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowa tarta z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowa tarta z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowa tarta z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej