Czekoladowe babeczki ze skórką pomarańczową

Autor: Marzenna Przeorska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

125 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki potrzebne do ciasta wymieszać najlepiej rozgą/nie miksować/Dolać rozpuszczoną margarynę.

Krok 2

Napełnić ciastem papierowe foremki tak do połowy.

Krok 3

Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 20 minut.

Krok 4

Zrobić lukier ucierając białko z jaja z cukrem pudrem i sokiem z pomarańczy.

Krok 5

Upieczone babeczki posmarować lukrem i posypać skórką pomarańczową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe babeczki ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe babeczki ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe babeczki ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe babeczki ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe babeczki ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe babeczki ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe babeczki ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej