Czekoladowe ciasteczka

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

34

816 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

350 osób wydrukowało

Pobierz pdf

793 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

60 gramów

90 gramów

150 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię dokładnie utrzyj z cukrami, dodaj mąkę, kakao i jajko.

Krok 2

Czekoladę pokrój na spore kawałki, połowę dodaj do masy.

Krok 3

Wszystko wymieszaj.

Krok 4

Płaską blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.

Krok 5

Na blaszkę wykładaj łyżką porcyjki ciasta.

Krok 6

W każde wciśnij jeszcze kilka kawałków czekolady i piecz w 180 st. C około 12-15 minut.

9

Opinie o przepisie

  • Weronika Pajonk

    Weronika Pajonk, 03.04.2020

    Czemu ciasto mi wyszło jak na pierniki (jedna kulka ciasta) zamiast masy?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Szymon Danilczuk

    Szymon Danilczuk, 30.01.2020

    Polecam piec więcej niż 15 minut bo u mnie trochę miękkie wyszly i jeszcze dopiekalem 5 10 minut ale tak to pyszne były

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Olek Zięba

    Olek Zięba, 20.08.2018

    efekt tkwi w prostocie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pola Gołębiowska

    Pola Gołębiowska, 05.10.2017

    super mam zamiar wypróbować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Stankiewicz

    Marta Stankiewicz, 10.10.2016

    Wygląda świetnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Wysocka

    Grażyna Wysocka, 18.09.2016

    dobre ^^

    Odpowiedz Odpowiedz
  • karol binek

    karol binek, 28.08.2016

    Na pewno mniam (:

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elwira Baron

    Elwira Baron, 10.02.2016

    pyszne ciasteczka tylko polecam podwoic porcje bo z tej ktora jest podana wychodzi ok 15 ciasteczek a to zdecydowanie za malo:-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona  Telega

    Iwona Telega , 11.11.2015

    smakowalo

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Czekoladowe ciasteczkaCzekoladowe ciasteczka

Na pyszne czekoladowe ciasteczka z pewnością znajdzie się wielu chętnych. Są mocno kakaowe, chrupiące na wierzchu i miękkie w środku, z kawałkami delikatnie roztopionej gorzkiej czekolady. Ich przygotowanie jest bardzo proste i potrzebujesz do niego zaledwie kilku popularnych składników. Miękką kostkę do pieczenia utrzyj z cukrem, jajkami, mąką pszenną oraz kakao, aż powstanie gładka, puszysta masa. Dodaj do niej kawałki grubo posiekanej gorzkiej czekolady i wymieszaj za pomocą silikonowej szpatułki lub drewnianej łyżki. Możesz także wzbogacić smak ciasteczek, dodając do nich oprócz gorzkiej, także mleczną i białą czekoladę, a nawet rodzynki lub kawałki orzechów laskowych. Czekoladową masę nakładaj łyżką na wyłożoną papierem blachę. Staraj się formować niewielkie, kuliste porcje. Piecz ciastka przez około kwadrans, a następnie przestudź na kratce. Czekoladowe ciasteczka najlepiej smakują ze szklanką mleka lub filiżanką cappuccino. Mamy nadzieję, że pieczenie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.