Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

79 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

3 listków

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 1

Krok 2

Daktyle namocz w mleku na ok. 15 minut.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki koktajlu zmiksuj w blenderze na gładką masę.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 3

Krok 4

Koktajl podawaj udekorowane listkami świeżej mięty.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, miedzi, manganu, Witaminy B2, witaminy B12 (witaminy B12).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej