Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
79 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

3 listków

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 1

Krok 2

Daktyle namocz w mleku na ok. 15 minut.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki koktajlu zmiksuj w blenderze na gładką masę.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 3

Krok 4

Koktajl podawaj udekorowane listkami świeżej mięty.

Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, miedzi, manganu, Witaminy B2, witaminy B12 (witaminy B12).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy koktajl z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej