
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
3 listków
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2
Daktyle namocz w mleku na ok. 15 minut.

Krok 3
Wszystkie składniki koktajlu zmiksuj w blenderze na gładką masę.

Krok 4
Koktajl podawaj udekorowane listkami świeżej mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, miedzi, manganu, Witaminy B2, witaminy B12 (witaminy B12).
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej