Czereśniowe clafoutis

Autor: Tomasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

50 gramów

1 szczypta

50 gramów

1 sztuka

125 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czereśnie myjemy, osuszamy i drylujemy.

Krok 2

Mieszamy dokładnie jaja, cukier i sól. Dodajemy mąkę i mieszamy.

Krok 3

Do całości dodajemy mleko, masło oraz nasionka z laski wanilii. Wszystko mieszamy na jednolite ciasto.

Krok 4

Foremki smarujemy masłem i oprószamy cukrem. Do foremek wrzucamy owoce.

Krok 5

Całość zalewamy naszym ciastem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut. Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej