Czereśniowe babeczki w kokilkach - Zobacz na przepisy.pl pixel

Czereśniowe clafoutis

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

50 gramów

2 sztuki

50 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czereśnie myjemy, osuszamy i drylujemy.

Krok 2

Mieszamy dokładnie jaja, cukier i sól. Dodajemy mąkę i mieszamy.

Krok 3

Do całości dodajemy mleko, masło oraz nasionka z laski wanilii. Wszystko mieszamy na jednolite ciasto.

Krok 4

Foremki smarujemy masłem i oprószamy cukrem. Do foremek wrzucamy owoce.

Krok 5

Całość zalewamy naszym ciastem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut. Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czereśniowe clafoutis  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czereśniowe clafoutis  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czereśniowe clafoutis  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czereśniowe clafoutis  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czereśniowe clafoutis  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czereśniowe clafoutis  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czereśniowe clafoutis  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czereśniowe clafoutis  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej