
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
10 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
20 gramów
1 opakowanie
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej oliwę.
Krok 2
Po chwili dodaj pomidory wraz z zalewą, koncentrat, czosnek i garść świeżych liści oregano. Gotuj kilka minut. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Mozzarellę pokrój w cienkie paski i dodaj do pomidorów.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente i dodaj do sosu.
Krok 5
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej