Czerwone fusilli z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwone fusilli z mozzarellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

20 gramów

1 opakowanie

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej oliwę.

Krok 2

Po chwili dodaj pomidory wraz z zalewą, koncentrat, czosnek i garść świeżych liści oregano. Gotuj kilka minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Mozzarellę pokrój w cienkie paski i dodaj do pomidorów.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente i dodaj do sosu.

Krok 5

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej