
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
10 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
20 gramów
1 opakowanie
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej oliwę.
Krok 2
Po chwili dodaj pomidory wraz z zalewą, koncentrat, czosnek i garść świeżych liści oregano. Gotuj kilka minut. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Mozzarellę pokrój w cienkie paski i dodaj do pomidorów.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente i dodaj do sosu.
Krok 5
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej