Czerwone fusilli z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwone fusilli z mozzarellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

20 gramów

1 opakowanie

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej oliwę.

Krok 2

Po chwili dodaj pomidory wraz z zalewą, koncentrat, czosnek i garść świeżych liści oregano. Gotuj kilka minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Mozzarellę pokrój w cienkie paski i dodaj do pomidorów.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente i dodaj do sosu.

Krok 5

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwone fusilli z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Curry z kurczaka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej