Czewapcze z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czewapcze z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

1 szczypta

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i wymieszaj z wieprzowiną i wołowiną. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj sodę.

Krok 2

Masę odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

Słoninę pokrój w kostkę.

Krok 4

Z mięsa uformuj kiełbaski, polej je odrobiną oleju, posyp słoniną i zapiecz na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czewapcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej