
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
50 gramów
1 szczypta
400 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i wymieszaj z wieprzowiną i wołowiną. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj sodę.
Krok 2
Masę odstaw na kilka godzin do lodówki.
Krok 3
Słoninę pokrój w kostkę.
Krok 4
Z mięsa uformuj kiełbaski, polej je odrobiną oleju, posyp słoniną i zapiecz na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej