Indyk w sosie pieczarkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

117

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mieszance przypraw: pieprz, zioła prowansalskie, czosnek w Mini Kostach Knorr oraz przyprawa do mięs Knorr. Usmażyć na oliwie.

Krok 2

Cebulę i pieczarki obrać i posiekać. Cebulę zeszklić na maśle, a następnie dodać pieczarki. Posolić. Gdy pieczarki puszczą płyn odstawić do przestygnięcia, a następnie zabielić śmietaną. Dodać mięso i podgrzać na patelni.

Krok 3

Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej