Indyk w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w sosie pieczarkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mieszance przypraw: pieprz, zioła prowansalskie, czosnek w Mini Kostach Knorr oraz przyprawa do mięs Knorr. Usmażyć na oliwie.

Krok 2

Cebulę i pieczarki obrać i posiekać. Cebulę zeszklić na maśle, a następnie dodać pieczarki. Posolić. Gdy pieczarki puszczą płyn odstawić do przestygnięcia, a następnie zabielić śmietaną. Dodać mięso i podgrzać na patelni.

Krok 3

Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej