Indyk w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w sosie pieczarkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mieszance przypraw: pieprz, zioła prowansalskie, czosnek w Mini Kostach Knorr oraz przyprawa do mięs Knorr. Usmażyć na oliwie.

Krok 2

Cebulę i pieczarki obrać i posiekać. Cebulę zeszklić na maśle, a następnie dodać pieczarki. Posolić. Gdy pieczarki puszczą płyn odstawić do przestygnięcia, a następnie zabielić śmietaną. Dodać mięso i podgrzać na patelni.

Krok 3

Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej