Indyk w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w sosie pieczarkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mieszance przypraw: pieprz, zioła prowansalskie, czosnek w Mini Kostach Knorr oraz przyprawa do mięs Knorr. Usmażyć na oliwie.

Krok 2

Cebulę i pieczarki obrać i posiekać. Cebulę zeszklić na maśle, a następnie dodać pieczarki. Posolić. Gdy pieczarki puszczą płyn odstawić do przestygnięcia, a następnie zabielić śmietaną. Dodać mięso i podgrzać na patelni.

Krok 3

Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej