Szczupak saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz szczupaka, a następnie przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ość grzbietową i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Rybę oprósz mąką.

Krok 5

Olej mocno rozgrzej, włóż rybę i upiecz z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kubdari - VIDEO
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej