
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i wypatrosz szczupaka, a następnie przekrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Usuń ość grzbietową i pokrój ukośnie na porcje.
Krok 3
Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Rybę oprósz mąką.
Krok 5
Olej mocno rozgrzej, włóż rybę i upiecz z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej