Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy i 1 łyżką wody. Piersi z kurczaka umyj, umieść w torebce do smażenia, odstaw na 10 minut, po czym połóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 10 minut, odwracając pierś co jakiś czas. Zdejmij, wyjmij z torebki. Pokrój na kawałki.

Krok 2

Papryki , cebule pokrój na plasterki. Ugotuj ryż na sypko. Bulion z kury zalej szklanką gorącej wody.

Krok 3

Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj cebule, zeszklij, następnie dodaj papryki i podsmaż przez 5 minut. Dodaj upieczone piersi, podlej bulionem z kury, dopraw świeżo zmielonym pieprzem, pozwól aby płyn trochę odparował.

Krok 4

Gotową potrawkę podaj z ryżem, posypaną natką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej