Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy i 1 łyżką wody. Piersi z kurczaka umyj, umieść w torebce do smażenia, odstaw na 10 minut, po czym połóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 10 minut, odwracając pierś co jakiś czas. Zdejmij, wyjmij z torebki. Pokrój na kawałki.

Krok 2

Papryki , cebule pokrój na plasterki. Ugotuj ryż na sypko. Bulion z kury zalej szklanką gorącej wody.

Krok 3

Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj cebule, zeszklij, następnie dodaj papryki i podsmaż przez 5 minut. Dodaj upieczone piersi, podlej bulionem z kury, dopraw świeżo zmielonym pieprzem, pozwól aby płyn trochę odparował.

Krok 4

Gotową potrawkę podaj z ryżem, posypaną natką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej