Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy i 1 łyżką wody. Piersi z kurczaka umyj, umieść w torebce do smażenia, odstaw na 10 minut, po czym połóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 10 minut, odwracając pierś co jakiś czas. Zdejmij, wyjmij z torebki. Pokrój na kawałki.

Krok 2

Papryki , cebule pokrój na plasterki. Ugotuj ryż na sypko. Bulion z kury zalej szklanką gorącej wody.

Krok 3

Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj cebule, zeszklij, następnie dodaj papryki i podsmaż przez 5 minut. Dodaj upieczone piersi, podlej bulionem z kury, dopraw świeżo zmielonym pieprzem, pozwól aby płyn trochę odparował.

Krok 4

Gotową potrawkę podaj z ryżem, posypaną natką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej