
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy i 1 łyżką wody. Piersi z kurczaka umyj, umieść w torebce do smażenia, odstaw na 10 minut, po czym połóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 10 minut, odwracając pierś co jakiś czas. Zdejmij, wyjmij z torebki. Pokrój na kawałki.
Krok 2
Papryki , cebule pokrój na plasterki. Ugotuj ryż na sypko. Bulion z kury zalej szklanką gorącej wody.
Krok 3
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj cebule, zeszklij, następnie dodaj papryki i podsmaż przez 5 minut. Dodaj upieczone piersi, podlej bulionem z kury, dopraw świeżo zmielonym pieprzem, pozwól aby płyn trochę odparował.
Krok 4
Gotową potrawkę podaj z ryżem, posypaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej