
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy i 1 łyżką wody. Piersi z kurczaka umyj, umieść w torebce do smażenia, odstaw na 10 minut, po czym połóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 10 minut, odwracając pierś co jakiś czas. Zdejmij, wyjmij z torebki. Pokrój na kawałki.
Krok 2
Papryki , cebule pokrój na plasterki. Ugotuj ryż na sypko. Bulion z kury zalej szklanką gorącej wody.
Krok 3
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj cebule, zeszklij, następnie dodaj papryki i podsmaż przez 5 minut. Dodaj upieczone piersi, podlej bulionem z kury, dopraw świeżo zmielonym pieprzem, pozwól aby płyn trochę odparował.
Krok 4
Gotową potrawkę podaj z ryżem, posypaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej