Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy i 1 łyżką wody. Piersi z kurczaka umyj, umieść w torebce do smażenia, odstaw na 10 minut, po czym połóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 10 minut, odwracając pierś co jakiś czas. Zdejmij, wyjmij z torebki. Pokrój na kawałki.

Krok 2

Papryki , cebule pokrój na plasterki. Ugotuj ryż na sypko. Bulion z kury zalej szklanką gorącej wody.

Krok 3

Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj cebule, zeszklij, następnie dodaj papryki i podsmaż przez 5 minut. Dodaj upieczone piersi, podlej bulionem z kury, dopraw świeżo zmielonym pieprzem, pozwól aby płyn trochę odparował.

Krok 4

Gotową potrawkę podaj z ryżem, posypaną natką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z piersi kurczaka rozmarynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bitki wieprzowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej