
Składniki
null
null szczypt
1 sztuka
null
3 łyżki
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i przekrój na połówki.
Krok 2
Z jednej połówki cytryny wyciśnij sok i skrop filety z łososia, oprósz je solą, pieprzem i marynuj przez 1 godzinę w chłodnym miejscu.
Krok 3
Pozostałą część cytryny potnij w cienkie talarki.
Krok 4
Żółtko roztrzep z odrobiną oliwy, przed położeniem na ruszt obtocz w nim filety z łososia.
Krok 5
Grilluj rybki przez 20 minut z obu stron, ułóż na nich talarki cytryny i posyp posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























