Delikatne filety z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne filety z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

1 sztuka

null

3 łyżki

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i przekrój na połówki.

Krok 2

Z jednej połówki cytryny wyciśnij sok i skrop filety z łososia, oprósz je solą, pieprzem i marynuj przez 1 godzinę w chłodnym miejscu.

Krok 3

Pozostałą część cytryny potnij w cienkie talarki.

Krok 4

Żółtko roztrzep z odrobiną oliwy, przed położeniem na ruszt obtocz w nim filety z łososia.

Krok 5

Grilluj rybki przez 20 minut z obu stron, ułóż na nich talarki cytryny i posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cannelloni z mięsem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej