Delikatne filety z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne filety z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

1 sztuka

null

3 łyżki

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i przekrój na połówki.

Krok 2

Z jednej połówki cytryny wyciśnij sok i skrop filety z łososia, oprósz je solą, pieprzem i marynuj przez 1 godzinę w chłodnym miejscu.

Krok 3

Pozostałą część cytryny potnij w cienkie talarki.

Krok 4

Żółtko roztrzep z odrobiną oliwy, przed położeniem na ruszt obtocz w nim filety z łososia.

Krok 5

Grilluj rybki przez 20 minut z obu stron, ułóż na nich talarki cytryny i posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej