Delikatne filety z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne filety z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

1 sztuka

null

3 łyżki

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i przekrój na połówki.

Krok 2

Z jednej połówki cytryny wyciśnij sok i skrop filety z łososia, oprósz je solą, pieprzem i marynuj przez 1 godzinę w chłodnym miejscu.

Krok 3

Pozostałą część cytryny potnij w cienkie talarki.

Krok 4

Żółtko roztrzep z odrobiną oliwy, przed położeniem na ruszt obtocz w nim filety z łososia.

Krok 5

Grilluj rybki przez 20 minut z obu stron, ułóż na nich talarki cytryny i posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne filety z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej