
Składniki
2 łyżki
4 plastry
0.5 pęczka
null
800 gramów
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab opłucz i podziel na 4 porcje. Każdy plaster nadetnij w taki sposób, by powstała kieszeń.
Krok 3
Do każdej kieszonki włoż plaster sera i szynki. Kotlety zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Każdy kotlet oprósz posiekaną natką pietruszki.
Krok 2
Mięso lekko rozbij tłuczkiem i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej