
Składniki
2 łyżki
4 plastry
0.5 pęczka
null
800 gramów
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab opłucz i podziel na 4 porcje. Każdy plaster nadetnij w taki sposób, by powstała kieszeń.
Krok 3
Do każdej kieszonki włoż plaster sera i szynki. Kotlety zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Każdy kotlet oprósz posiekaną natką pietruszki.
Krok 2
Mięso lekko rozbij tłuczkiem i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej