Kotlety schabowe z serem i szynką - szybki przepis | Przepisy.pl pixel

Schabowe z szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

4 plastry

4 plastry

0.5 pęczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab opłucz i podziel na 4 porcje. Każdy plaster nadetnij w taki sposób, by powstała kieszeń.

Krok 3

Do każdej kieszonki włoż plaster sera i szynki. Kotlety zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Każdy kotlet oprósz posiekaną natką pietruszki.

Krok 2

Mięso lekko rozbij tłuczkiem i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowe z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowe z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowe z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowe z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowe z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowe z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowe z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowe z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bananowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej