Deser dla wielbicieli kawy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser dla wielbicieli kawy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.3 szklanki

150 gramów

2 sztuki

70 mililitrów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt podziel na 3 krążki.

Krok 2

Białka ubij na sztywno, dodaj pół łyżeczki cukru i szczyptę soli.

Krok 3

W osobnej misce ubij mascarpone z pozostałym cukrem i delikatnie wymieszaj z pianą z białek.

Krok 4

Każdy krążek ciasta nasącz kawą i przełóż masą serową oraz posyp czekoladą. Czynność powtarzać w przypadku kolejnych warstw. Schłodź około 2 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej