Deser dla wielbicieli kawy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser dla wielbicieli kawy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.3 szklanki

150 gramów

2 sztuki

70 mililitrów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt podziel na 3 krążki.

Krok 2

Białka ubij na sztywno, dodaj pół łyżeczki cukru i szczyptę soli.

Krok 3

W osobnej misce ubij mascarpone z pozostałym cukrem i delikatnie wymieszaj z pianą z białek.

Krok 4

Każdy krążek ciasta nasącz kawą i przełóż masą serową oraz posyp czekoladą. Czynność powtarzać w przypadku kolejnych warstw. Schłodź około 2 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej