
Składniki
null
0.3 szklanki
150 gramów
2 sztuki
70 mililitrów
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biszkopt podziel na 3 krążki.
Krok 2
Białka ubij na sztywno, dodaj pół łyżeczki cukru i szczyptę soli.
Krok 3
W osobnej misce ubij mascarpone z pozostałym cukrem i delikatnie wymieszaj z pianą z białek.
Krok 4
Każdy krążek ciasta nasącz kawą i przełóż masą serową oraz posyp czekoladą. Czynność powtarzać w przypadku kolejnych warstw. Schłodź około 2 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej