Deser "Małego Głoda" przepis – Zobacz na przepisy.pl

Deser "Małego Głoda"

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

12

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

341 osób wydrukowało

Pobierz pdf

408 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

4 opakowania

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretki rozpuścić (każdą osobno) w 400 ml wody.

Krok 2

Przestudzoną (np. wiśniową) wlać do pojemnika.

Krok 3

MASA SERKOWA: Wymieszać 2 serki Danio z 2 łyżkami cukru pudru.

Krok 4

Rozpuścić 1 łyżkę żelatyny w pół szklance gorącej wody- ostudzić.

Krok 5

Wlać żelatynę do masy, dokładnie wymieszać i wylać na galaretkę.

Krok 6

Tak samo z dalszymi warstwami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej