Deser "Małego Głoda"

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

11

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

340 osób wydrukowało

Pobierz pdf

402 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

4 opakowania

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretki rozpuścić (każdą osobno) w 400 ml wody.

Krok 2

Przestudzoną (np. wiśniową) wlać do pojemnika.

Krok 3

MASA SERKOWA: Wymieszać 2 serki Danio z 2 łyżkami cukru pudru.

Krok 4

Rozpuścić 1 łyżkę żelatyny w pół szklance gorącej wody- ostudzić.

Krok 5

Wlać żelatynę do masy, dokładnie wymieszać i wylać na galaretkę.

Krok 6

Tak samo z dalszymi warstwami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser "Małego Głoda" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej