
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce kiwi dokładnie umyć pod zimną wodą, obrać i pokroić na plastry (3-4plasterki zostawić do przybrania), całość zmiksować lub rozdrobnić widelcem. Do musu dodać 1 łyżkę cukru i dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć go do wcześniej przygotowanych pucharków. Śmietanę kremówkę z resztą cukru ubić na sztywną masę. Umoczyć na chwilę biszkopty w szampanie (lub białym winie) i ułożyć na musie z owoców. Na wierzch polać stopione i ostudzone masło i położyć bitą śmietanę. Można na wierzch położyć do dekoracji kilka plasterków kiwi, kawałki kandyzowanej papai oraz mięte. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej