
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce kiwi dokładnie umyć pod zimną wodą, obrać i pokroić na plastry (3-4plasterki zostawić do przybrania), całość zmiksować lub rozdrobnić widelcem. Do musu dodać 1 łyżkę cukru i dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć go do wcześniej przygotowanych pucharków. Śmietanę kremówkę z resztą cukru ubić na sztywną masę. Umoczyć na chwilę biszkopty w szampanie (lub białym winie) i ułożyć na musie z owoców. Na wierzch polać stopione i ostudzone masło i położyć bitą śmietanę. Można na wierzch położyć do dekoracji kilka plasterków kiwi, kawałki kandyzowanej papai oraz mięte. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej