Deser z biszkopotów i owoców przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z biszkopotów i owoców

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce kiwi dokładnie umyć pod zimną wodą, obrać i pokroić na plastry (3-4plasterki zostawić do przybrania), całość zmiksować lub rozdrobnić widelcem. Do musu dodać 1 łyżkę cukru i dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć go do wcześniej przygotowanych pucharków. Śmietanę kremówkę z resztą cukru ubić na sztywną masę. Umoczyć na chwilę biszkopty w szampanie (lub białym winie) i ułożyć na musie z owoców. Na wierzch polać stopione i ostudzone masło i położyć bitą śmietanę. Można na wierzch położyć do dekoracji kilka plasterków kiwi, kawałki kandyzowanej papai oraz mięte. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z biszkopotów i owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z biszkopotów i owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z biszkopotów i owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z biszkopotów i owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z biszkopotów i owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z biszkopotów i owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z biszkopotów i owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z biszkopotów i owoców - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej