
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce kiwi dokładnie umyć pod zimną wodą, obrać i pokroić na plastry (3-4plasterki zostawić do przybrania), całość zmiksować lub rozdrobnić widelcem. Do musu dodać 1 łyżkę cukru i dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć go do wcześniej przygotowanych pucharków. Śmietanę kremówkę z resztą cukru ubić na sztywną masę. Umoczyć na chwilę biszkopty w szampanie (lub białym winie) i ułożyć na musie z owoców. Na wierzch polać stopione i ostudzone masło i położyć bitą śmietanę. Można na wierzch położyć do dekoracji kilka plasterków kiwi, kawałki kandyzowanej papai oraz mięte. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej