
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, masła i sera zagnieć w misce ciasto (możesz je delikatnie posolić). Zawiń je w folię spożywczą i włóż na 20 minut do zamrażarki.

Krok 2
Kaszę jaglaną zalej 200 ml wody i zagotuj, a następnie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 20 minut. Po tym czasie przełóż ją do miski.

Krok 3
Cukinię pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 4
Ciasto rozwałkuj na stolnicy i wyłóż nim formę do tarty. Ułóż na nim rukolę, połówki pomidorków i pokrojoną cukinię.

Krok 5
W misce wymieszaj śmietanę, Fix Knorr, kaszę jaglaną i jajka. Powstałą masą zalej całość i posyp serem.

Krok 6
Tartę umieść w nagrzanym do 180°C piekarniku na środkowej półce. Piecz około 20 minut. Gotową tartę pokrój w trójkąty i podawaj jeszcze ciepłą.


Dobra rada:
Smak tarty można wzmocnić, dodając paprykę chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Knorr Pomidorowe Kaszotto z cukinią i papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tarta jaglana z pomidorami i serem
Chcesz się przenieść w kulinarną podróż? Co powiesz na scenerię rodem z paryskich żurnali? Pozwól sobie na chwilę przyjemności! Jak to uczynić? Włącz ulubioną muzykę, zaparz kubek aromatycznej kawy lub herbaty i sięgnij po przepis na tartę jaglaną z pomidorami i mozzarellą! Prawdziwa uczta dla podniebienia! Kruchy spód wypełniony pysznym nadzieniem… to absolutny hit na każdym stole. Bon appétit!
Dla kogo?
Dla miłośników kuchni francuskiej, a także przekąsek w wytrawnej odsłonie – na słono. Skusisz się?
Na jaką okazję?
Tartę jaglaną z pomidorami i mozzarellą możesz z całą pewnością podać swoim gościom. Jedno jest pewne – na jednym kawałku się nie skończy!
Czy wiesz, że?
Ciasto francuskie może być wykonane zarówno z ciasta francuskiego, drożdżowego, jak i kruchego. Wszystko według upodobania.
Dla urozmaicenia:
Smak tarty jaglanej można nieco wzmocnić, dodając do środka trochę papryki chili.
























