
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, masła i sera zagnieć w misce ciasto (możesz je delikatnie posolić). Zawiń je w folię spożywczą i włóż na 20 minut do zamrażarki.

Krok 2
Kaszę jaglaną zalej 200 ml wody i zagotuj, a następnie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 20 minut. Po tym czasie przełóż ją do miski.

Krok 3
Cukinię pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 4
Ciasto rozwałkuj na stolnicy i wyłóż nim formę do tarty. Ułóż na nim rukolę, połówki pomidorków i pokrojoną cukinię.

Krok 5
W misce wymieszaj śmietanę, Fix Knorr, kaszę jaglaną i jajka. Powstałą masą zalej całość i posyp serem.

Krok 6
Tartę umieść w nagrzanym do 180°C piekarniku na środkowej półce. Piecz około 20 minut. Gotową tartę pokrój w trójkąty i podawaj jeszcze ciepłą.


Dobra rada:
Smak tarty można wzmocnić, dodając paprykę chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Knorr Pomidorowe Kaszotto z cukinią i papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tarta jaglana z pomidorami i serem
Chcesz się przenieść w kulinarną podróż? Co powiesz na scenerię rodem z paryskich żurnali? Pozwól sobie na chwilę przyjemności! Jak to uczynić? Włącz ulubioną muzykę, zaparz kubek aromatycznej kawy lub herbaty i sięgnij po przepis na tartę jaglaną z pomidorami i mozzarellą! Prawdziwa uczta dla podniebienia! Kruchy spód wypełniony pysznym nadzieniem… to absolutny hit na każdym stole. Bon appétit!
Dla kogo?
Dla miłośników kuchni francuskiej, a także przekąsek w wytrawnej odsłonie – na słono. Skusisz się?
Na jaką okazję?
Tartę jaglaną z pomidorami i mozzarellą możesz z całą pewnością podać swoim gościom. Jedno jest pewne – na jednym kawałku się nie skończy!
Czy wiesz, że?
Ciasto francuskie może być wykonane zarówno z ciasta francuskiego, drożdżowego, jak i kruchego. Wszystko według upodobania.
Dla urozmaicenia:
Smak tarty jaglanej można nieco wzmocnić, dodając do środka trochę papryki chili.