Dip szparagowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip szparagowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 sztuki

300 gramów

1 łyżka

3 łyżki

1 szklanka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z solą, masłem, cukrem i sokiem z cytryny.

Krok 2

Następnie wrzuć obrane uprzednio szparagi i gotuj około 15 minut.

Krok 3

Po ugotowaniu przestudź i odetnij główki.

Krok 4

Szparagi zmiksuj z roztartym z solą czosnkiem, wywarem w którym się gotowały, solą, pieprzem i papryką. Schłódź.

Krok 5

Główki drobno pokrój. Wraz z migdałami i majonezem dokładnie wymieszaj ze szparagowym puree.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej