Dip szparagowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip szparagowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 sztuki

300 gramów

1 łyżka

3 łyżki

1 szklanka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z solą, masłem, cukrem i sokiem z cytryny.

Krok 2

Następnie wrzuć obrane uprzednio szparagi i gotuj około 15 minut.

Krok 3

Po ugotowaniu przestudź i odetnij główki.

Krok 4

Szparagi zmiksuj z roztartym z solą czosnkiem, wywarem w którym się gotowały, solą, pieprzem i papryką. Schłódź.

Krok 5

Główki drobno pokrój. Wraz z migdałami i majonezem dokładnie wymieszaj ze szparagowym puree.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej