
Składniki
null
null
null
2 sztuki
300 gramów
1 łyżka
3 łyżki
1 szklanka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę z solą, masłem, cukrem i sokiem z cytryny.
Krok 2
Następnie wrzuć obrane uprzednio szparagi i gotuj około 15 minut.
Krok 3
Po ugotowaniu przestudź i odetnij główki.
Krok 4
Szparagi zmiksuj z roztartym z solą czosnkiem, wywarem w którym się gotowały, solą, pieprzem i papryką. Schłódź.
Krok 5
Główki drobno pokrój. Wraz z migdałami i majonezem dokładnie wymieszaj ze szparagowym puree.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej