Dip szparagowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip szparagowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

2 sztuki

300 gramów

1 łyżka

3 łyżki

1 szklanka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z solą, masłem, cukrem i sokiem z cytryny.

Krok 2

Następnie wrzuć obrane uprzednio szparagi i gotuj około 15 minut.

Krok 3

Po ugotowaniu przestudź i odetnij główki.

Krok 4

Szparagi zmiksuj z roztartym z solą czosnkiem, wywarem w którym się gotowały, solą, pieprzem i papryką. Schłódź.

Krok 5

Główki drobno pokrój. Wraz z migdałami i majonezem dokładnie wymieszaj ze szparagowym puree.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip szparagowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej