Domki z piernika

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

21

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.5 kilograma

1.5 kilograma

0.5 kilograma

2 opakowania

1 łyżeczka

5 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

250 g cukru rozpuścić na patelni na złoty kolor.

Krok 2

Następnie dolać jedną czwartą szklanki wody, Kasię oraz miód i chwilę gotować.

Krok 3

Dokładnie wymieszać i wystudzić.

Krok 4

Dodać kakao, przyprawy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać.

Krok 5

Ubić jajka z pozostałym cukrem i powoli dodawać do masy dokładnie mieszając.

Krok 6

Wierzch cieniutko posypać mąką i pozostawić do następnego dnia.

Krok 7

Ciasto rozwałkować, wykrawać kształty i piec na złoty kolor (170-180 st.), następnie udekorować.

Krok 8

Domki sklejać rozpuszczonym na patelni cukrem. Miłej zabawy!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domki z piernika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domki z piernika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domki z piernika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domki z piernika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domki z piernika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domki z piernika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domki z piernika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej