Domowe nachos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

333 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesianą mąkę połącz ze smalcem i solą, zagnieć.

Domowe nachos - Krok 1

Krok 2

Następnie stopniowo dolewaj wodę i wyrabiaj ciasto. Gotowe przykryj ściereczką i odstaw na kilka minut.

Domowe nachos - Krok 2

Krok 3

Ciasto podziel na porcje i uformuj kulki. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkuj każdą kulkę na cienki placek.

Domowe nachos - Krok 3

Krok 4

Gdy placki będą rozwałkowane, możesz przystąpić do smażenia. Na rozgrzanej, suchej patelni ułóż placek i smaż z obu stron do momentu zrumienienia.

Domowe nachos - Krok 4

Krok 5

Usmażone tortille przechowuj w foliowym woreczku, aby nie wysychały.

Domowe nachos - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej