Domowe nachos przepis – Zobacz na przepisy.pl

Domowe nachos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

351 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesianą mąkę połącz ze smalcem i solą, zagnieć.

Domowe nachos - Krok 1

Krok 2

Następnie stopniowo dolewaj wodę i wyrabiaj ciasto. Gotowe przykryj ściereczką i odstaw na kilka minut.

Domowe nachos - Krok 2

Krok 3

Ciasto podziel na porcje i uformuj kulki. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkuj każdą kulkę na cienki placek.

Domowe nachos - Krok 3

Krok 4

Gdy placki będą rozwałkowane, możesz przystąpić do smażenia. Na rozgrzanej, suchej patelni ułóż placek i smaż z obu stron do momentu zrumienienia.

Domowe nachos - Krok 4

Krok 5

Usmażone tortille przechowuj w foliowym woreczku, aby nie wysychały.

Domowe nachos - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej