Domowe nachos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

347 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesianą mąkę połącz ze smalcem i solą, zagnieć.

Domowe nachos - Krok 1

Krok 2

Następnie stopniowo dolewaj wodę i wyrabiaj ciasto. Gotowe przykryj ściereczką i odstaw na kilka minut.

Domowe nachos - Krok 2

Krok 3

Ciasto podziel na porcje i uformuj kulki. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkuj każdą kulkę na cienki placek.

Domowe nachos - Krok 3

Krok 4

Gdy placki będą rozwałkowane, możesz przystąpić do smażenia. Na rozgrzanej, suchej patelni ułóż placek i smaż z obu stron do momentu zrumienienia.

Domowe nachos - Krok 4

Krok 5

Usmażone tortille przechowuj w foliowym woreczku, aby nie wysychały.

Domowe nachos - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej