Drobiowe racuszki

Autor: Ewa Zychewicz

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 szczypty

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś umyć i pokroić w sporą kostkę.

Krok 2

Dodać jajka, mąkę, szczypiorek, wszystkie przyprawy i wymieszać.

Krok 3

Na rozgrzaną patelnię wlać olej, następnie kłaść łyżką masę formując placuszki. Racuszki smażyć na złoty kolor z obu stron.

Krok 4

Podawać je np. z ziemniakami z koperkiem i kalafiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej