
Składniki
1 łyżeczka
2 sztuki
3 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżki
3 szczypty
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś umyć i pokroić w sporą kostkę.
Krok 2
Dodać jajka, mąkę, szczypiorek, wszystkie przyprawy i wymieszać.
Krok 3
Na rozgrzaną patelnię wlać olej, następnie kłaść łyżką masę formując placuszki. Racuszki smażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 4
Podawać je np. z ziemniakami z koperkiem i kalafiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej