Drobiowe racuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe racuszki

Autor: Ewa Zychewicz

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 szczypty

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś umyć i pokroić w sporą kostkę.

Krok 2

Dodać jajka, mąkę, szczypiorek, wszystkie przyprawy i wymieszać.

Krok 3

Na rozgrzaną patelnię wlać olej, następnie kłaść łyżką masę formując placuszki. Racuszki smażyć na złoty kolor z obu stron.

Krok 4

Podawać je np. z ziemniakami z koperkiem i kalafiorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe racuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej