
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
1 kilogram
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
20 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby rozmroź, a mięso pokrój w dość dużą kostkę. Papryki pokrój w paski, grzyby w plasterki.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć mięso i smaż mieszając przez około 3 minuty.
Krok 3
Na drugiej patelni podsmaż grzyby, oprósz je mąką i szybko zasmaż. Przełóż do mięsa.
Krok 4
Podlej bulionem, dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy, sos chili oraz liść laurowy, wymieszaj.
Krok 5
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 20 minut.
Krok 6
Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Dodaj śmietanę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























