Duszona wieprzowina z grzybami i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wieprzowina z grzybami i chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

20 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby rozmroź, a mięso pokrój w dość dużą kostkę. Papryki pokrój w paski, grzyby w plasterki.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i smaż mieszając przez około 3 minuty.

Krok 3

Na drugiej patelni podsmaż grzyby, oprósz je mąką i szybko zasmaż. Przełóż do mięsa.

Krok 4

Podlej bulionem, dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy, sos chili oraz liść laurowy, wymieszaj.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 20 minut.

Krok 6

Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Dodaj śmietanę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej