Duszona wieprzowina z grzybami i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wieprzowina z grzybami i chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

20 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby rozmroź, a mięso pokrój w dość dużą kostkę. Papryki pokrój w paski, grzyby w plasterki.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i smaż mieszając przez około 3 minuty.

Krok 3

Na drugiej patelni podsmaż grzyby, oprósz je mąką i szybko zasmaż. Przełóż do mięsa.

Krok 4

Podlej bulionem, dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy, sos chili oraz liść laurowy, wymieszaj.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 20 minut.

Krok 6

Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Dodaj śmietanę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wieprzowina z grzybami i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej