
Składniki
4 plastry
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj. Mango pokrój w plastry, które będą skrzydłami motyla. Następnie ułóż je na talerzu.

Krok 2
Truskawkę i kiwi pokrój w plastry i ułóż na skrzydłach motyla.

Krok 3
Z kulek lodów uformuj tułów motyla, a ze skórki pomarańczowej zrób czułki.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Egzotyczny deser lodowy "Motyl"
To łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który wykonasz w zaledwie kilku krokach. Łączy w sobie smak kremowych lodów i kwaskowatych owoców. Szukasz inspiracji na słodką przekąskę, którą podasz na niemal każdą okazję? "Motyl" będzie odpowiednim rozwiązaniem. Zacznij przygotowania: na początek pokrój owoce: mango i kiwi w plastry, a truskawki na połówki. Możesz również wykorzystać arbuza, jabłko lub gruszkę. Czas na wykonanie skrzydełek: pokrojone wcześniej mango ułóż na talerzu, na dużych plastrach umieść dwa plasterki kiwi na górze i dwie połówki truskawek na dole. Podstawą proponowanego deseru są lody. Wykorzystaj te dobrej jakości, o smaku śmietankowym (sprawdzi się też straciatella lub nugat). Umieść lody na środku talerza – jedna gałka za drugą. Ostatnim elementem są czułka, które z powodzeniem wykonasz ze skórki pomarańczowej. Deser jest już gotowy, teraz udekoruj go listkiem świeżej mięty i oblej polewą czekoladową lub sosem owocowym. Zainspiruj się naszym sprawdzonym przepisem.