
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
8 łyżek
5 sztuk
15 ziaren
2 opakowania
1 kilogram
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę zalej wodą, wstaw na noc do lodówki.
Krok 2
Odcedź, zalej nową wodą, posól i ugotuj. Odcedź.
Krok 3
Cebulę posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na 3 łyżkach rozgrzanej oliwy.
Krok 4
Czosnek zmiażdż, a papryczki pokrusz i dodaj do cebuli. Podsmaż.
Krok 5
Dodaj fasolę, pomidory, anyż i szczyptę oregano.
Krok 6
Dopraw pieprzem, wlej resztę oliwy i duś około 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej