
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
8 łyżek
5 sztuk
15 ziaren
2 opakowania
1 kilogram
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę zalej wodą, wstaw na noc do lodówki.
Krok 2
Odcedź, zalej nową wodą, posól i ugotuj. Odcedź.
Krok 3
Cebulę posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na 3 łyżkach rozgrzanej oliwy.
Krok 4
Czosnek zmiażdż, a papryczki pokrusz i dodaj do cebuli. Podsmaż.
Krok 5
Dodaj fasolę, pomidory, anyż i szczyptę oregano.
Krok 6
Dopraw pieprzem, wlej resztę oliwy i duś około 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























