Fasola z anyżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola z anyżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

8 łyżek

5 sztuk

15 ziaren

2 opakowania

1 kilogram

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalej wodą, wstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Odcedź, zalej nową wodą, posól i ugotuj. Odcedź.

Krok 3

Cebulę posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na 3 łyżkach rozgrzanej oliwy.

Krok 4

Czosnek zmiażdż, a papryczki pokrusz i dodaj do cebuli. Podsmaż.

Krok 5

Dodaj fasolę, pomidory, anyż i szczyptę oregano.

Krok 6

Dopraw pieprzem, wlej resztę oliwy i duś około 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola z anyżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej