
Składniki
2 słoiki
3 sztuki
4 sztuki
80 gramów
5 łyżek
10 sztuk
2 łyżeczki
1 sztuka
25 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gdy niespodziewanie ddzownią przyjaciółki że "wpadają" na kawę....a TY nie masz nic innego w lodówce jak czerwoną fasolę-to nic! Wyczarujemy pyszne czekoladowe Brownie !-uwaga w 15 min. Poznaj ten idealny przepis i oczaruj znajome zdrowym szybkim ciastem jak z cukierni..;) ZACZYNAMY
Krok 2
1.Płuczemy dokładnie fasole i przesypujemy ja do dużej miski, dodajemy jajka, olej,ksylitol,banany,kakao oraz proszek do pieczenia-wszystko miksujemy na gładką masę( ważne by nie było grudek)
Krok 3
3. Do masy dodajemy posiekane orzechy włoskie- nadają one chrupiący smak czekoladowemu ciastu:)
Krok 4
3. Całość przelewamy do niewielkiej blaszki i pieczemy ok 25 min
Krok 5
4.Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika, czekamy aż wystygnie....ten czas wykorzystujemy na zrobienie polewy....patrz krok 4:)
Krok 6
4.POLEWA-banalnie prosta. W rondelku rozpuszczamy gorzką czekoladę dodajemy mleko cały czas mieszając...można dodać ksylitol:) Gdy polewa będzie miała płynną konsystencję, polewamy wierzch ciasta.
Krok 7
5.DEKORACJA-równie ważny element. Obrane, orzechy włoskie siekamy i sypiemy na górę ciasta nadajemy mu Smaczku :)
Krok 8
6.Ciasto jest gotowe:) Wykładamy na stół i konsumujemy:) Przyjaciółki sa zachwycone:) Ciasto, które najczęściej robię jesienią...gdyż mam bardzo dużo włoskich orzechów:)
Krok 9
POLECAM zrobić i smacznego IWI:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej