FASOLOWE BROWNIE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

FASOLOWE BROWNIE

Autor: Iwona Patrzałek

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 słoiki

3 sztuki

4 sztuki

80 gramów

5 łyżek

10 sztuk

2 łyżeczki

1 sztuka

25 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gdy niespodziewanie ddzownią przyjaciółki że "wpadają" na kawę....a TY nie masz nic innego w lodówce jak czerwoną fasolę-to nic! Wyczarujemy pyszne czekoladowe Brownie !-uwaga w 15 min. Poznaj ten idealny przepis i oczaruj znajome zdrowym szybkim ciastem jak z cukierni..;) ZACZYNAMY

Krok 2

1.Płuczemy dokładnie fasole i przesypujemy ja do dużej miski, dodajemy jajka, olej,ksylitol,banany,kakao oraz proszek do pieczenia-wszystko miksujemy na gładką masę( ważne by nie było grudek)

Krok 3

3. Do masy dodajemy posiekane orzechy włoskie- nadają one chrupiący smak czekoladowemu ciastu:)

Krok 4

3. Całość przelewamy do niewielkiej blaszki i pieczemy ok 25 min

Krok 5

4.Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika, czekamy aż wystygnie....ten czas wykorzystujemy na zrobienie polewy....patrz krok 4:)

Krok 6

4.POLEWA-banalnie prosta. W rondelku rozpuszczamy gorzką czekoladę dodajemy mleko cały czas mieszając...można dodać ksylitol:) Gdy polewa będzie miała płynną konsystencję, polewamy wierzch ciasta.

Krok 7

5.DEKORACJA-równie ważny element. Obrane, orzechy włoskie siekamy i sypiemy na górę ciasta nadajemy mu Smaczku :)

Krok 8

6.Ciasto jest gotowe:) Wykładamy na stół i konsumujemy:) Przyjaciółki sa zachwycone:) Ciasto, które najczęściej robię jesienią...gdyż mam bardzo dużo włoskich orzechów:)

Krok 9

POLECAM zrobić i smacznego IWI:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej