FASOLOWE BROWNIE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

FASOLOWE BROWNIE

Autor: Iwona Patrzałek

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 słoiki

3 sztuki

4 sztuki

80 gramów

5 łyżek

10 sztuk

2 łyżeczki

1 sztuka

25 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gdy niespodziewanie ddzownią przyjaciółki że "wpadają" na kawę....a TY nie masz nic innego w lodówce jak czerwoną fasolę-to nic! Wyczarujemy pyszne czekoladowe Brownie !-uwaga w 15 min. Poznaj ten idealny przepis i oczaruj znajome zdrowym szybkim ciastem jak z cukierni..;) ZACZYNAMY

Krok 2

1.Płuczemy dokładnie fasole i przesypujemy ja do dużej miski, dodajemy jajka, olej,ksylitol,banany,kakao oraz proszek do pieczenia-wszystko miksujemy na gładką masę( ważne by nie było grudek)

Krok 3

3. Do masy dodajemy posiekane orzechy włoskie- nadają one chrupiący smak czekoladowemu ciastu:)

Krok 4

3. Całość przelewamy do niewielkiej blaszki i pieczemy ok 25 min

Krok 5

4.Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika, czekamy aż wystygnie....ten czas wykorzystujemy na zrobienie polewy....patrz krok 4:)

Krok 6

4.POLEWA-banalnie prosta. W rondelku rozpuszczamy gorzką czekoladę dodajemy mleko cały czas mieszając...można dodać ksylitol:) Gdy polewa będzie miała płynną konsystencję, polewamy wierzch ciasta.

Krok 7

5.DEKORACJA-równie ważny element. Obrane, orzechy włoskie siekamy i sypiemy na górę ciasta nadajemy mu Smaczku :)

Krok 8

6.Ciasto jest gotowe:) Wykładamy na stół i konsumujemy:) Przyjaciółki sa zachwycone:) Ciasto, które najczęściej robię jesienią...gdyż mam bardzo dużo włoskich orzechów:)

Krok 9

POLECAM zrobić i smacznego IWI:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • FASOLOWE BROWNIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej