Faszerowane parówki

Autor: sylkach sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki naciełam wzdłuż,robiąc dość spory 'rowek'-miejsce na farsz.Cebulkę i ogórek drobno posiekałam.Ser starłam na tarce o drobnych oczkach.Wymieszałam wszystko i dodałam pół szklanki ketchupu.Powstałym farszem napełniłam zagłębienia w parówkach.Na blachę wyłożyłam folię aluminiową i poukładałam parówki obok siebie.Zapiekałam w rozgrzanym piekarniku,w temp.200 stopni.około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane parówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej