
Składniki
100 gramów
1 sztuka
7 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki naciełam wzdłuż,robiąc dość spory 'rowek'-miejsce na farsz.Cebulkę i ogórek drobno posiekałam.Ser starłam na tarce o drobnych oczkach.Wymieszałam wszystko i dodałam pół szklanki ketchupu.Powstałym farszem napełniłam zagłębienia w parówkach.Na blachę wyłożyłam folię aluminiową i poukładałam parówki obok siebie.Zapiekałam w rozgrzanym piekarniku,w temp.200 stopni.około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej