Kluseczki z prosa z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluseczki z prosa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

125 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 650 ml wody i rozprowadź w niej Kostki Rosołu z kury Knorr.

Krok 2

Dodaj kaszkę kukurydzianą i margarynę. Gotuj przez 3 minuty i pozostaw do schłodzenia.

Krok 3

Posiekaj szczypiorek. Dodaj do kaszy i prosa wraz z jajkami. Dopraw curry.Jeśli ciasta nie da się formować, zwiąż bułką tartą.

Krok 4

Formuj małe kluseczki.

Krok 5

Wsyp proso i pozostaw na słabym ogniu pod przykryciem przez około 25 minut.

Krok 6

Gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej