Kluseczki z prosa z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluseczki z prosa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

125 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 650 ml wody i rozprowadź w niej Kostki Rosołu z kury Knorr.

Krok 2

Dodaj kaszkę kukurydzianą i margarynę. Gotuj przez 3 minuty i pozostaw do schłodzenia.

Krok 3

Posiekaj szczypiorek. Dodaj do kaszy i prosa wraz z jajkami. Dopraw curry.Jeśli ciasta nie da się formować, zwiąż bułką tartą.

Krok 4

Formuj małe kluseczki.

Krok 5

Wsyp proso i pozostaw na słabym ogniu pod przykryciem przez około 25 minut.

Krok 6

Gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej