
Składniki
200 gramów
2 sztuki
125 gramów
2 sztuki
1 pęczek
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 650 ml wody i rozprowadź w niej Kostki Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
Dodaj kaszkę kukurydzianą i margarynę. Gotuj przez 3 minuty i pozostaw do schłodzenia.
Krok 3
Posiekaj szczypiorek. Dodaj do kaszy i prosa wraz z jajkami. Dopraw curry.Jeśli ciasta nie da się formować, zwiąż bułką tartą.
Krok 4
Formuj małe kluseczki.
Krok 5
Wsyp proso i pozostaw na słabym ogniu pod przykryciem przez około 25 minut.
Krok 6
Gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej