Kluseczki z prosa z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluseczki z prosa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

125 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 650 ml wody i rozprowadź w niej Kostki Rosołu z kury Knorr.

Krok 2

Dodaj kaszkę kukurydzianą i margarynę. Gotuj przez 3 minuty i pozostaw do schłodzenia.

Krok 3

Posiekaj szczypiorek. Dodaj do kaszy i prosa wraz z jajkami. Dopraw curry.Jeśli ciasta nie da się formować, zwiąż bułką tartą.

Krok 4

Formuj małe kluseczki.

Krok 5

Wsyp proso i pozostaw na słabym ogniu pod przykryciem przez około 25 minut.

Krok 6

Gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej