
Składniki
200 gramów
2 sztuki
125 gramów
2 sztuki
1 pęczek
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 650 ml wody i rozprowadź w niej Kostki Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
Dodaj kaszkę kukurydzianą i margarynę. Gotuj przez 3 minuty i pozostaw do schłodzenia.
Krok 3
Posiekaj szczypiorek. Dodaj do kaszy i prosa wraz z jajkami. Dopraw curry.Jeśli ciasta nie da się formować, zwiąż bułką tartą.
Krok 4
Formuj małe kluseczki.
Krok 5
Wsyp proso i pozostaw na słabym ogniu pod przykryciem przez około 25 minut.
Krok 6
Gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej