Kluseczki z prosa z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluseczki z prosa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

125 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 650 ml wody i rozprowadź w niej Kostki Rosołu z kury Knorr.

Krok 2

Dodaj kaszkę kukurydzianą i margarynę. Gotuj przez 3 minuty i pozostaw do schłodzenia.

Krok 3

Posiekaj szczypiorek. Dodaj do kaszy i prosa wraz z jajkami. Dopraw curry.Jeśli ciasta nie da się formować, zwiąż bułką tartą.

Krok 4

Formuj małe kluseczki.

Krok 5

Wsyp proso i pozostaw na słabym ogniu pod przykryciem przez około 25 minut.

Krok 6

Gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluseczki z prosa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej