
Składniki
200 gramów
2 sztuki
125 gramów
2 sztuki
1 pęczek
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 650 ml wody i rozprowadź w niej Kostki Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
Dodaj kaszkę kukurydzianą i margarynę. Gotuj przez 3 minuty i pozostaw do schłodzenia.
Krok 3
Posiekaj szczypiorek. Dodaj do kaszy i prosa wraz z jajkami. Dopraw curry.Jeśli ciasta nie da się formować, zwiąż bułką tartą.
Krok 4
Formuj małe kluseczki.
Krok 5
Wsyp proso i pozostaw na słabym ogniu pod przykryciem przez około 25 minut.
Krok 6
Gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej